minidonitsit uunissa

Helpot minidonitsit uunissa

Aina ei mene ihan niin kuin on suunnitellut kun tilaa netistä. Aikomukseni oli tilata normaalikokoinen silikoninen donitsivuoka uunidonitseja varten. No sinänsä meni oikein että postilaatikon tuli donitsivuoka mutta donitsien ympärysmitta on 6 cm, eli lähes pikkuleipien kokoisia. No ei sitten mitään kun tekemään hiukan pikkuleipä tyylisiä minidonitseja.

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 1 dl ruokakermaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl rypisöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • rypsiöljyä voiteluun
  • tomusokeria koristeluun

Ohje

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Vatkaa kananmuna, kerma ja sokeri keskenään, lisää vehnäjauho/leinjauhe sekoitus, rypisöljy ja sitruunamehu. Vatkaa kunnes taikina on juoksevaa mutta ilmavaa.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikinaa noin 3 tl per donitsi vähän voideltuun donitsivuokaan (jos donitsimuotti on 6cm läpimitaltaan niin taikinasta tulee 14-16 donitsia), laita uuniin noin 15 minuutiksi. Voit vielä sivellä donitseja rypsiöljyllä kun otat ne uusista, silloin tomusokeri tarttuu paremmin. Koristele tomusokerilla

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.