Pönttösavustetut tandooribroileri -suikaleet

Pönttösavustin on tänäkin kesänä meillä paljon käytössä, käytämme kahta sähkökäyttöistä savustinta, toinen kalalle ja toinen muille ruoka-aineksille. Kalalle varatussa käytämme leppähaketta ja toisessa useimmiten omenapuu tai hikkori -haketta. Näin vältytään siltä että kaikki maistuisi vähän kalalta.

Broilerisuikaleet sopii hyvin savustettaviksi, ne kypsyvät hyvin, ja eivät kuivaa jos ne maustaa etukäteen rasvaa sisältävillä mausteseoksilla. Tandoori broilerissa kuuluu olla savun makua joka tulee tandooriuunista, se on kuitenkin aika harvinainen näillä leveysasteilla joten käytän sen tilalla savustinta jolla esikypsennän broilerin.

Suikaleiden tilalla voi hyvin käyttää oikeaoppisesti reisipaljoja tai fileitä mutta on pidettävä huolen että ne ovat varmasti läpikypsiä. Kokemuksesta tiedän että jogurttia ei kannata savustaa, joten tässä ohjeessa jogurtti laitetaan vasta loppuvaiheessa eikä maustamisen yhteydessä.

Pönttösavustetut tandooribroileri suikaleet

Ainekset

 • 250-300g broilerin suikaleita
 • 6 -8 tl tandooritahnaa
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 1 tl suolaa
 • 5 tl ruokaöljyä (tai kirkastettua voita)
 • 1 sipuli
 • 2 tl inkivääritahnaa
 • 2 tl valkosipulitahnaa
 • 2 dl huoneenlämpöistä sileetä luonnonjogurttia
 • ruokaöljyä paistamiseen
 • korianteria koristelemiseen
 • (punaista elintarvikeväriä)

Ohje

Seikoita broilerinsuikaleet, tandooritahna, ruokaöljy (tai kirkastettu voi) ja sitruunamehu keskenään ja anna maustua hetki (tai laitaa pariksi tunniksi jääkaappiin marinoitumaan). Laita savustushake savustimeen ja käynnistä savustin. Laita mausteliemessä olevat broilerisuikaleet kuumuutta ja savustusta kestävään astiaan ja laita astia savustimeen. Anna savustua 30 minuuttia, ota savustin pois päältä ja anna savun tasoittua ainakin 5 minuuttia ennekuin otat suikaleet savustimesta.

Pilko sipuli, laita paistinpannuun tai wokkiin ruokaöljyä ja kun on lämmintä lisää pilkottu sipuli, inkivääritahna ja valkosipulitahna. Paista kunnes sipuli on saanut vähän väriä. Lisää joukkoon savustetut broilerinsuikaleet mausteliemessään ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, vähennä lämpöä ja lisää jogurtti, anna hautua kunnes on halutun paksuista (jos käytät huoneenlämpöistä jogurttia voit ehkä välttyä siltä että se leikkaa). Laita siistiin tarjoiluastiaan ja koristele korianterilla.

Vinkki: Jos tahna ei tee broileri-mausteseoksesta tarpeeksi punaista, lisää joukkoon vähän punaista elintarvikeväriä, tandooribroilerin kuuluu nimittäin olla punaista ?

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.