Uunijuusto maitojauheesta

Tämän ohjeen hyvä puoli on se että sen voi valmistaa maitojauheesta jota on usein saatavilla joko omasta kaapista tai lähikaupasta (alkuperäisen ohjeen löysin aikoinaan maitojauheaskin kyljestä jonka puolitin).

uunijuusto

Ohje

 • 3,5 dl vettä
 • 2 dl maitojauhetta
 • 1 kananmuna
 • ripaus suolaa

Sekoita ainekset kunnolla ja laita voideltuun uunivuokaan, anna hyytyä 175 asteisessa uunissa n. 40-50min. Tällä kertaa tein ohuemman ja vaaleamman version mutta voi paistaa myös pienemmässä vuoassa paksummaksi ja tummemmaksi. Päälle hyvää hilloa ja pohjalle voi laitta vähän lämmintä maitoa.

4 thoughts on “Uunijuusto maitojauheesta

 1. Raili

  ”Uunijuusto, leipäjuusto, juustoleipä, pihkamaito, narinajuusto”

  Nyt on hieman menty metsään. Uunijuustoa tämä resepti on. Leipäjuusto tai juustoleipä on ihan erilaista tavaraa. Se on herotettu juoksuttimella, hera kerätty ja sen jälkeen paistettu. Pihkamaito lienee ternimaitoa ja siitä tehdään uunijuustoa samaan tapaan kuin tässä. Narinajuusto on maitojuusto. Vastaava kuin leipäjuusto, mutta ei paisteta. Siitä valutetaan neste juustomuotissa ja on valmista syötäväksi sellaisenaan. Maitojuusto on varsinais-suomalainen juhlapöydän juusto.

 2. pirjo

  kaukana on leipäjuustosta tuo versio,olen samaa mieltä Railin kanssa tämä on nimenomaan uunijuustoa,tätä on tehty niin usein,että tiedetään,tiedetään..

  • Dick Lindertz

   Kiitos kommenteista olette Raili ja Pirjo varmasti oikeassa että tämä on uunijuusto (korjasin otsikon ja tekstin). Meillä tätä on virheelisesti kutsuttu aina leipäjuustoksi (olen Stadista kotoisin 🙂 ) Alkuperäisellä ohjeella on jo aika paljon vuosia takanaan.

 3. Hilkka

  Tuo resepti on uunijuustoa, eli Pohjanmaalla puhuttiin Uunijussista.
  Uunijussia tehtiin ternimaidosta.

  Leipäjuustoa, eli narinaa voi tehdä ternimaidosta tai maidosta juustonjuoksuttimella, hera erotetaan lämpöisestä maidosta ja juusto paistetaan. Ennen mummo paistoi kakluunin edessä tulen hehkussa ison kattilankannen päällä.

  Maitojuusto tai munajuusto tehdään juustomuottiin,

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.