Marokkolais vaikutteiset Koftat

Lihapullia kutsutaan Lähi-idässä, Intiassa, Balkanissa ja monessa osaa Aasiaa Koftaksi. Variaatiota on paljon, samoin kuin pääainesosia, on sekä täysin kasvispohjaisia, että yhtä tai useaa lihaa sisältävää versioita. Marokkolaist Kofat ovat yksi suosituimpia Koftan muotoja ja ne ovat välillä myös kebabin muotoisia ja aika usein ne kypsennetään kastikkeessa.

Tässä ohjeessa tehdään Koftat joissa ei ole kastiketta, maku on kebabmainen ja käytän kaupasta valmiiksi löytyvää Kofta kebab mausteseosta, joka sisältää mm. juustokuminaa, kanelia, korianteria, kuminaa, muskottia, inkivääriä ja neilikkaa. Syömme näitä usein jogurttikastikkeen kanssa, couscousilla tai riisillä.

Ainekset

  • 400g Naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 3 rkl Kofta kebab -mausteseosta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • Oliiviöljyä

Ohje

Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita paistinpannuun vähän oliiviöljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia kevyesti. Kaada sekoitusastiaan punaviini, korppujauho ja kofta kebab -mausteseos, anna turvota noin 10 minuuttia.

Laita sekaan jauheliha, kananmuna, suola ja sitruunamehua, sekoita ja lisää sipuli/mausteseos. Sekoita kunnolla kunnes on tasainen massa. Anna vetäytyä 30 minuuttia.

Muotoile taikinasta lihapullia, laita paistinpannulla sen verran oliiviöljyä että pohja peittyy, kun öljy on lämmintä lisää lihapullat. Paista lihapullia keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes pinta on ruskea ja kiinteä.

Tarjoille, couscousin, pastan tai riisin kanssa sellaisenaan tai haluamasi kastikkeen kera.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.