Broilerin chili-lime grillifileet

Broilerin chili-lime grillifileet

Kaupoissa on ollut tosi pitkään chili mausteseos niminen suosittu mauste, jo pitkään ennekuin chili oli Suomessa kovin suosittua.

Kyseessä on aika mieto mausteseos joka useimmiten sisältää ainakin chiliä, juustokuminaa, oreganoa ja valkosipulia. Klassisesti sitä käytetään chili con carneen, mutta se sopii hyvin myös grillimausteksi.

Ainekset

  • 2 kpl kokonaista luutonta broilerin rintafileetä (yhteensä n. 350 – 400g)
  • 3-4 rkl limemehua
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl chili mausteseosta
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta (makea)
  • 1 tl suolaa

Ohje

Sivelle rintafileet limemehulla ja anna niitten seistä noin 30 min. Sivelle rintafileet oliiviöljyllä. Sekoita chili mausteseos, paprikajauhe ja suola keskenään. Ripottele seos rintafileiden päälle tasaisesti ja sivelle seosta grillisudilla tai käsin pinnalle, anna vetäytyä noin 5 minuuttia.

Grillaa fileet niin että ovat pinnaltaan kauniin värisiä ja sisältä kypsiä yhteensä 8-10 minuuttia (jos sinulla on mittarin niin sisälämpö 75 astetta).


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest – TikTok

Kommentoi:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa Mukana Maku blogiin, täältä löytyy paljon reseptiikkaa, mutta myös kirjoituksia matkailusta, juomista ja ravintoloista.

Resepteissäni tuon kotimaiseen keittiöön vaikutteita eri maiden keittiöistä mutta valmistan myös tuttuja ruokia sekä perinteisesti että välillä hiukan eri tavalla.