Silja Line & Viking Line – Joulubuffetit 2021

Kaupallinen yhteistyö – Silja Line Suomi ja Viking Line Suomi

Minulla oli ilo päästä tutustumaan kahden kilpailijan, Silja Line Suomen ja Viking Line Suomen yhteisellä lehdistömatkalla heidän tämän vuoden joulubuffetteihin.

Ilmassa oli ystävällismieleistä kilpailuhenkeä ja kummassakin tapauksessa oli kyseessä joulubuffetin ensi-ilta (matkalla oli muutakin ohjelmaa mutta keskityn tässä blogipostauksessa joulubuffetteihin).

Kummatkin pärjäsivät oikein hyvin ja se kumman joulubuffetti on parempi lienee makuasia, sillä kummatkin olivat tosi hyviä ja kummastakin löysin itselleni suosikkeja.

Silja Serenaden Joulubuffetti

Aloitimme Silja Serenaden joulubuffetista jossa on yhteensä 129 eri vaihtoehtoa. Tämä  buffetti on aika kansainvälinen, sillä mukana oli herkkuja suomesta, ruotsista, virosta ja venäjältä (painopiste on kuitenkin Suomi/Ruotsi). Hintaa buffetilla on 42€ (ennakkoon ostettuna) ja hinta sisältää myös hanaviinit ja oluet. Buffetti tarjotaan joulupäivään saakka.

Mukana oli 2 erilaista kinkkua suomalainen harmaasuolattu ja ruotsalainen punainen kinkku, kummatkin on hyviä mutta tällä kertaa harmaasuolattu oli suosikkini.

Pidin Siljan joulubuffetissa sen monipuolisuudesta, sillä pääsin maistamaan eri maiden herkkuja ja esillepano oli kaunis. Lisäksi ruuat on asetettu pitkälti saarekkeisiin joten jono ei ainakaan tällä kertaa päässyt muodostumaan.

Erityismaininta menee mehevälle ja maukkaalle kalkkunalle! (josta ei valitettavasti ole hyvää kuvaa)

Rosetteja syödään Ruotsissa jouluna.
Käpykakku on tärkeä osa Siljan joulubuffettia

Viking Gabriellan Joulubuffetti

Viking Gabriellan joulubuffetissa on 123 eri vaihtoehtoa. Tämä buffetti on hyvin Suomalainen jossa Ruotsalaista twistiä. Hintaa buffetilla on 39€ (ennakkoon ostettuna) ja hinta sisältää myös hanaviinit ja oluet. Buffetti tarjotaan tapaninpäivään saakka.

Vikingin buffetti on jouluisempi ja myös asettelu on hyvin jouluinen. Joukossa oli kivoja oivalluksia ja moni ruoka oli annosteltu valmiiksi mikä vähentää hävikkiä ja tekee annoslautasesta kauniin.

Pidin Vikingin joulubuffetissa sen perinteisistä jouluista mauista ja tunnelmasta. Vihannesruuat olivat lisäksi tosi raikkaita ja kekseliäitä.

Erityismaininta menee kinkulle se oli todella herkullinen, sopivan suolainen ja murea.

Munakoisosta valmistettu vegaansilli oli yllättävän hyvää!
Rapea paistettu kaali oli yksi suosikkejani

Kummatkin joulubuffetit ovat runsaita ja herkullisia, tosin ihan kaikkea on vaikea ehtiä maistaa 😉 , mutta mikään ei estä syömästä samaa buffettia useamman kerran (niinkuin minä aion tehdä).

Lisätietoja:

Silja Line: https://fi.tallink.com/ruokailu-laivoilla

Viking Line: https://www.vikingline.fi/valitse-matka/joulu/joulupoyta/


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest – TikTok


Yksi vastaus artikkeliin “Silja Line & Viking Line – Joulubuffetit 2021”

  1. Silja Linen itämerellinen joulubuffet 2021 - INDIVUE avatar

    […] Silja Line. Kinkkua tai liharuokia en valitettavasti voi kommentoida, mutta niistä kertoo esim. Mukana Maku. Samoin buffettiin kuuluvat viinit ynnä muut juomat jäivät testaamatta, mutta niistä ehkä […]

Kommentoi:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa Mukana Maku blogiin, täältä löytyy paljon reseptiikkaa, mutta myös kirjoituksia matkailusta, juomista ja ravintoloista.

Resepteissäni tuon kotimaiseen keittiöön vaikutteita eri maiden keittiöistä mutta valmistan myös tuttuja ruokia sekä perinteisesti että välillä hiukan eri tavalla.