,

Itämeren Joulubuffetit 2022

Itämeren Joulubuffetit 2022

Kaupallinen yhteistyö – Viking Line, Tallink Suomi ja Eckerö Line

Vuosi sitten pääsin pressimatkalla testaamaan kahden laivayhtiön joulubuffetit, no tämän vuoden pressimatkalla tämä määrä nousi kolmeen 😊

Aloitimme matkan Turusta Viking Gracella kohti Tukholmaa, josta jatkoimme kohti Tallinnaan Tallink Baltic Queenillä ja sieltä sitten Eckerö Linen M/S Finlandialla Helsinkiin. Sekä Tukholmassa että Tallinnassa meillä oli ohjelmaa myös maissa, mutta kuten myös viime vuonna niin tässä blogi postauksessa käsittelen joulubuffetteja (ohjelmasta maissa on lyhytvideoita Mukana Maku Instagram ja TikTok tileillä).

Se mikä buffetti oli paras on makuasia, pidän kaikista kolmesta ja ne olivat sopivasti erilaisia. Jokaisessa oli vähintään yksi ruoka joka nousi minulla etualalle, mutta kaikista poistuin kylläisenä ja tyytväisenä. Viking Line oli tällä kertaa esteettisin, Tallink monipuolisin ja Eckerö perinteisin.

Viking Grace

Buffetti on kauniin jouluinen ja esillepanoon on todella satsattu, osa ruuista on valmiiksi annos astioissa joka vähentää hävikkiä ja pitää esillepanon siistinä ja houkuttelevana.

Tarjolla on sekä suomalaisia että ruotsalaisia herkkuja. Kinkkua on kahta laatua, ruotsalaisten suosimaa punasuolattua ja meille suomaisille niin tuttua harmaasuolattua. Viking Grace tarjosi minun mielestä parhaan kinkun (punasuolattu) ja sinapin.

Jälkiruoka tarjottiin pöytää ja sen lisäksi on tarjolla aivan mahtava karkkibuffa.

Ruokaa on tarjolla noin 120 eri sorttia, Viking Linen laivoilla joulubuffet tarjotaan 26.12. asti, hinnat vaihtelee reitin mukaan ja sen mukaan onko kyseessä illallinen tai lounas, täältä näet hinnat tarkemmin: https://www.vikingline.fi/merella/ruoka-ja-juoma/ateriahinnat/

Baltic Queen

Buffetti on erittäin monipuolinen ja runsas, suomalaisten ja ruotsalaisten herkkujen lisäksi tarjolla on virolaisia ja slaavilaisia herkkuja. Oma suosikkini tässä buffetissa on kulibjaka eli slaavilainen lohipiirakkaa.

Myös täällä on tarjolla sekä puna että harmaasuolattua kinkkua. Virolaista jouluperinnettä edustaa verimakkara, porsaanpaisti ja kirjava koira -kakku. Etenkin vihannes tarjonta on hyvin laaja ja monipuolinen ja tarjolla olevasta 140 sortista jopa 40% on vegaanista.

Joulubuffet tarjoillaan Helsinki–Tukholma reitillä 26.12 asti ja Helsinki–Tallinna ja Turku-Tukholma reitillä 31.12 asti. Hinnat vaihtelee 32€-51€ riippuen reitistä. Lisätietoja löydät täältä: https://fi.tallink.com/ruokailu-laivoilla

M/S Finlandia

Eckerö juhlapöytä on selkeästi näistä kolmesta suomalaisin, tarjolla on tuttuja ja kaivattuja makuja mutta myös kivoja yllätyksiä. Täältä löytyikin minun tämä buffet kierroksen suosikkiruoka: Jouluinen lihapata joka on jouluisesti maustettu naudan punaviinipata, eli voisi sanoa että padassa on Marokkolaisia vivahteita, oli todella suussa sulavan herkullista. Toinen mielyttävä yllätys oli possua joka on graavattu merisuolassa ja sokerissa ja sen jälkeen kuivattu ja maustettu jouluisesti ja sitten vielä paahdettu.

Sekä kalat ja vihannekset olivat freesejä ja jopa 80% ruuista tehdään laivalla (myös lihapullat).

Jouluinen juhlapöytä tarjoillaan 24.12 asti (uuden vuoden juhlapöytä 26.12-3.1) Hinnat ennakkoon ostettuna 32€-35€, lisätiedot täältä: https://www.eckeroline.fi/buffet-eckero

Oli kyllä aikamoinen urakka, mutta tekisin sen uudestaan. Ihan kaikkia ruokia en pystynyt maistamaan mutta joitain otin pariin kertaan.

Matkustan vuoden aikana paljon laivoilla ja ruoka on aina tosi iso osa matkaa. Etenkin loppuvuoden juhlapyhinä valitsen buffetin, sillä se tuo joulumieltä ja laivayhtiöt satsaa näihin aivan erityisesti, joten hinta/laatu suhde on etenkin tällöin huipussaan.

On hienoa että kolme varustamoa pystyi järjestämään medialle tällaisen matkan yhdessä, ilmassa oli sopivasti sopuisaa kilpailuhenkeä.  

Kiitos:

Viking Line

Tallink Suomi

Eckerö Line


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest – TikTok


Kommentoi:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa Mukana Maku blogiin, täältä löytyy paljon reseptiikkaa, mutta myös kirjoituksia matkailusta, juomista ja ravintoloista.

Resepteissäni tuon kotimaiseen keittiöön vaikutteita eri maiden keittiöistä mutta valmistan myös tuttuja ruokia sekä perinteisesti että välillä hiukan eri tavalla.