Erittäin punainen palapaisti ”Chorizo”

Tänään en osannut päättää mitä ruokaa teen, teki mieli Paellaa tai jotain pataa tai…. Ajatus oli kuitenkin vahvasti Espanjaan päin joten päätin yhdistää nämä kaksi meilitekoa ja lopputuloksen syntyi tämä vahva ja mehevä pataruoka. Mieltymykseni Chorizo makkaraan on ennenkin värjännyt keittiöni punaiseksi mutta tämä oli jo huippu, kaikki mihin olin koskenut oli punaista, mukaan lukien käsipyyhe, leikkuulauta, kaakelit, esiliina ja totta kai lopulta myös se oma otsa.

Ohje
 • 225g Chorizo makkaraa
 • 400g naudan palapaistipaloja
 • 80g katkarapuja
 • 2 punaista paprikaa
 • 2 sipulia
 • 6 valkosipulin kynttä
 • 4 rkl tomaattipyreetä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
 • 3 rkl sherryä
 • 2 tl mustapippuria
 • 2 tl suolaa
 • oliiviöljyä paistamiseen

Paloitelle sipuli, paprika ja valkosipuli, viipaloi Chorizo makkara. Kaada pannuun tai wokiin oliiviöljyä, ja kun se on kuumaa niin lisää Chorizo viipaleet. Paista Chorizio viipaleita kunnes niissä on hyvin väriä ja niistä on irronnut kunnolla rasvaa. Poista Chorizo viipaleet sivuun pannulta niin että kuuma rasva jää pannuun, paista tässä rasvassa naudan palapaistipalat n. 3 erässä niin että niissä on paistopintaa, mutta ei niin paljon että niistä irtoaa nestettä, siirrä ne aina sivuun niin että rasva jää pannuun. Lisää kuumaan pannuun sipulit, valkosipulit ja paprikat, paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja paprikat saavat vähän väriä, lisää tomaatipyree ja paista 1min.

Yhdistä kaikki ainesosat pataan ja lisää tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola, mustapippuri ja sherry. Sekoita niin että kaikki ainesosat ovat sekoittuneet ja laita 200 asteiseen uuniin kypsymään 1½ tunniksi. Ennen tarjoilua lisää pataan 80g katkarapuja.

Eriitäin punainen palapaisti chorizo ainekset

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.