Mansikka situunamelisaa hillo

Sitruunamelissalla maustettu mansikkahillo

Tein vuosia mansikkahilloa jonka maustoin vaniljalla, mutta pikkuhiljaa kyllästyin siihen ja lisäsin joukkoon sitruunamelissaa raikastamaan hilloa. Huomasinkin että sitruunamelissa tekee hillosta raikkaan ja aromaattisen joten jätin lopulta vaniljan pois.

Ohje

  • 500g mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl (250g) hillosokeria
  • 9g (n.1dl) tuoretta sitruunamelissaa

Perkaa ja paloittele mansikat, silppua sitruunamelissa pieneksi. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa, kun seos höyryää lisää hillosokeri. Anna seoksen kiehua hiljalleen n.8 minuuttia, poista aina välillä vaahto, lisää joukkoon silputtu sitruunamelissa ja anna kehua vielä 2 minuuttia.

Anna hilloin jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin kuumenneltuihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kun hillopurkit ovat jäähtyneet laita ne jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi.

Voit valmistaa myös isomman määrä käyttäen samaa yllä olevaa ”kaavaa”.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.