Julureseptejä

Mukana Maku ruokablogin parhaat joulureseptit

Olen tähän postaukseen koonnut blogin parhaita joulureseptejä viimeisen 5 vuoden ajalta, mutta useimmat reseptit ovat sitä huomattavasti vanhempia. Joulun alla keittiöni on aikamoisen sekamelskan täyttämä ja koko asunnossa on upea joulun tuoksu. Kuitenkin jouluaattona sekamelska on poissa, ja pöydät ovat täyttyneet herkuista.

Aloitan valmistelut jo pari viikko ennen joulua, ja viimeisenä teen yleensä luumurahkan, joka oli isäpuoleni bravuuri ja en voisi kuvitella joulua ilman sitä.

Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku

Tätä jouluista suklaakakkua kutsutaan meillä myös nimellä suklaapiparkakku -kakku. Tämä on yksi parhaita kuiva/mauste -kakkuja mitä tiedän, ja näitä tulee tehty joulun aikana jokunen. Kakku on helppo valmistaa ja säilyy tosi hyvin, bonuksena paistovaiheessa tästä lähtee huumaavan jouluinen tuoksu.

Lue ohje tästä

Kuohkea Luumurahka

Luumurahka

Luumurahkan valmistus on yksi joulun rutiineja, se on helppo ja riittoisa jouluinen jälkiruoka, joka ei ole liian raskas syötäväksi jouluaterian pääteeksi.

Lue ohje tästä

Savuinen Joulusinappi

Tänä jouluna (2017) teimme makean ja miedon joulusinapin jossa on savuaromia. Sinappi antaa näin mukavasti savuaromia kinkulle tai kalkkunalle. Tätä sinappia voi käyttää myös ruoanlaitossa, antamaan esimerkiksi kastikkeelle vähän savuaromia.

savuinen joulusinappi

Lue ohje tästä

Nopeat luumumuffinssit

Nämä jouluiset luumumuffinsit ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja säilyvät hyvin.

Lue ohje tästä

Jouluiset Espressopalat

Neliönmuotoiset pikkuleivonnaiset rupeavat olemaan jo instituutio, tietä johtaa mokkapalat ja nämä sen lukuisat variaatiot. Tässä ohjeessa ei tehdä erikseen kuorrutetta, paloissa on täyteläinen espressokahvin maku ja jouluista vivahdetta antaa kardemumma ja kaneli.

Lue ohje tästä

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.